Tart so syrom a cibuľou
8
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
100
g
studené maslo
200
g
polohrubá múka
1
ks
žĺtok
1
štipka
soľ
2
PL
studená voda
Plnka:
2
ks
cibuľa
1
PL
olivový olej
150
g
topený syr Bambino
100
ml
mlieko
3
ks
vajce
3
KL
bylinky
1/4
KL
mletý muškátový oriešok
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
6
syr Gouda
postup
1.
Maslo pokrájame na kocky, pridáme ho do múky so soľou. Primiešame žĺtok, studenú vodu a veľmi rýchlo spracujeme cesto. Zbalíme ho do fólie a na hodinu odložíme do chladničky stuhnúť.
2.
Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Podusíme ju na lyžici oleja a odložíme nabok. Keď je cesto dostatočne vychladené, odložíme si bokom 1/4 a zvyšným cestom vystelieme formu.
3.
V miske zmiešame syr, vajíčka, bylinky a mlieko. Zmes dochutíme soľou, korením a mletým muškátovým orieškom. Na cesto rozložíme plátkový syr, na syr rozložíme cibuľu a zalejeme ju vajíčkovou zmesou.
4.
Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 40 minút prikrytý alobalom. Potom znížime teplotu na 180°C a pečieme ešte 15 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.