Foccacia s olivami a rozmarínom
4
porcie
110
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka
2
PL
olivový olej
1
KL
soľ
300
ml
teplá voda
7
g
sušené droždie
1
KL
cukor
150
g
olivy
1
KL
rozmarín
2
strúčiky
cesnaku
trochu
olivový olej
postup
1.
V miske zmiešame teplú vodu, droždie, cukor a kvások necháme pracovať. Do misy nasypeme múku, soľ, pridáme nakysnutý kvások a spracujeme cesto. Pridáme olivový olej a vypracujeme nelepivé cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme 45 minút kysnúť.
2.
Z cesta môžeme urobiť buď jeden veľký chlieb alebo pár malých. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a roztlačíme rukami. Vrch posypeme nakrájanými olivami, potrieme prelisovaným cesnakom s olivovým olejom a necháme ešte 20 minút kysnúť.
3.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 15-20 minút.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.