Torta s Milka krémom
10
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vaječný bielok
120
g
kryštálový cukor
80
g
mleté lieskové orechy
2
PL
polohrubá múka
1
štipka
soľ
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
Krém:
1
liter
mlieko
3
balíčky
vanilkový puding
15
ks
žĺtok
3
PL
škrob Gustin
200
g
práškový cukor
250
g
maslo
100
g
biela čokoláda Milka
100
g
mliečna čokoláda Milka s orieškami
Ostatné:
podľa chuti
marshmallow, karamel, oriešky, čokoláda na ozdobu
postup
1.
Bielky šľaháme so štipkou soli, až kým nezačnú belieť. Pridáme cukor a šľaháme, kým pena nie je pekná lesklá a tuhá. Mleté orechy zmiešame s múkou a kypriacim práškom. Túto sypkú zmes jemne zamiešame ručne do bielkov. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Cesto vylejeme do formy a pri teplote 180°C pečieme 20 minút.
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť vo forme, keď korpus vychladne odstránime z neho papier. Rozkrojíme ho na dva rovnaké pláty.
3.
Bielu čokoládu a aj tmavú s orieškami rozpustíme vo vodnom kúpeli veľmi opatrne každú zvlášť. Z mlieka, pudingových práškov, škrobu a žĺtkov uvaríme hustú kašu. Necháme ju vychladnúť a medzitým si vyšľaháme maslo s cukrom. Opatrne k maslovej pene vmiešame vychladnutú kašu a našľaháme krém.
4.
Krému si odložíme 5 lyžíc a zvyšok rozdelíme na dve polovice a do každej vmiešame inú čokoládu. Prvý natrieme bielym krémom, priložíme druhý korpus a ten natrieme tmavým krémom. Celú tortu potrieme zvyšným krémom a tortu odložíme stuhnúť do chladničky.
5.
Keď je torta stuhnutá, môžeme zdobiť okraje mletými orieškami alebo vrch celými, čokoládou, karamelom, cukríkmi a podobne. Zdobenie je už na každého fantázii.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.