Brownies s mascarpone krémom
8
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
150
g
kvalitná horká čokoláda
150
g
maslo
150
g
hnedý cukor
50
g
syr Mascarpone
1
balíček
vanilkový cukor
3
ks
vajce
75
g
polohrubá múka
1
štipka
soľ
1/4
KL
sóda bikarbóna
2
balíčky
škoricový cukor
Krém:
450
g
syr Mascarpone
3
PL
práškový cukor
500
g
jahody
postup
1.
Rúru dáme vyhriať na 180°C a formy vymastíme maslom. Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Pridáme mascarpone, cukor, vajíčka a nakoniec len ručne vmiešame múku so soľou a sódou. Cesto vylejeme do dvoch foriem a pečieme cca 17 minút.
2.
Mascarpone zmiešame s práškovým cukrom. Jahody umyjeme, očistíme a polovicu z nich nakrájame na plátky.
3.
Prvý korpus potrieme polovicou krému, uložíme naň jahody tak, aby ich zvonku nebolo vidno. Priložíme naň druhý korpus, ten potrieme zvyšným krémom a ozdobíme jahodami. Tortu odložíme aspoň na noc stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.