Pridať recept

Tekvicová torta s perníkovým korpusom

Tekvicová torta s perníkovým korpusom
Zdroj: dreamstime
10
porcií
215
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

185 ml
olej
125 ml
voda
125 ml
cukor
3 PL
kakao
260 g
polohrubá múka
6 ks
vajce
6 PL
cukor
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
sóda bikarbóna
1 PL
perníkové korenie
1 štipka
soľ

Krém:

500 g
syr Mascarpone
500 g
tekvicové pyré
6 PL
práškový cukor
2 KL
mletá škorica
12 g
želatína
30 ml
voda

Karamelový krém:

250 g
sladené kondenzované mlieko
250 g
maslo
podľa chuti
práškový cukor

postup

1.
Do hrnca dáme olej, vodu, cukor a kakao. Všetky suroviny varíme a miešame dokým sa cukor úplne nerozpustí. Rozvar odstavíme a necháme úplne vychladnúť.
 
2.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli, po lyžiciach vmiešame práškový cukor a keď už je sneh tuhý, po jednom zašľaháme žĺtka. Pridáme vychladnutý rozvar a nakoniec ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a sódou bikarbónou.
3.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Korpus pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 30 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho rozkrojíme na dva pláty. Môžeme už cesto rozdeliť na dve časti a upiecť dva samostatné korpusy.
4.
Želatínu zalejeme vodou a necháme napučať. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom a škoricou. Po častiach vmiešame tekvicové pyré. Napučanú želatínu zahrejeme na miernom ohni, nevaríme. Pridáme k nej dve lyžice krému, želatínu premiešame a takúto vmiešame do celého krému.
5.
Upečené korpusy spojíme tekvicovým krémom a tortu odložíme stuhnúť do chladničky.
6.
Sladené mlieko varíme pod vodou asi 2 hodiny, potom ho necháme vychladnúť a vyšľaháme s maslom. Ak sa nám zdá, že maslový krém nie je sladký, pridáme ešte práškový cukor. Hotovým krémom potrieme celú tortu a ozdobíme ju. Vložíme ju do chladničky a necháme stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať