Rebarborovo-tvarohový zákusok
10
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
žĺtok
150
g
práškový cukor
250
g
maslo
100
ml
mlieko
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
250
g
polohrubá múka
1
balíček
vanilkový cukor
Tvarohová plnka:
3
ks
vajce
500
g
tvaroh
100
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
2
PL
vanilkový puding - prášok
1
štipka
soľ
500
g
rebarbora
Sneh:
6
ks
vaječný bielok
150
g
práškový cukor
1
štipka
soľ
postup
1.
Rebarboru umyjeme, osušíme a pokrájame na malé kocky. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Po jednom vmiešame žĺtka, mlieko a nakoniec múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie.
2.
Teraz si pripravíme tvarohovú plnku. Žĺtka vyšľaháme do peny s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme pudingový prášok, tvaroh a nakoniec tuhý sneh z bielkov a štipky soli. Tvarohovú plnku navrstvíme na cesto a na ňu uložíme kúsky rebarbory.
3.
Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 30 minút. Vyberieme ho a teplotu znížime na 150°C.
4.
Z bielkov, štipky soli a cukru vyšľaháme tuhý a lesklý sneh. Navrstvíme ho na koláč a vložíme ho ešte zapiecť do rúry. Sneh by mal byť na povrchu zlatistý.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.