Broskyňový koláč so snehom
12
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vaječný žĺtok
360
g
polohrubá múka
150
g
maslo
130
g
práškový cukor
1
KL
vanilkový extrakt
1/2
KL
citrónová kôra
200
ml
mlieko
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
800
ml
marhuľový kompót
Sneh:
3
ks
vaječný bielok
90
g
kryštálový cukor
50
g
strúhaný kokos
1
štipka
soľ
postup
1.
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, po jednom vmiešame žĺtka, vanilkový extrakt a postupne prilievame mlieko. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Cesto vylejeme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou. Na vrch uložíme scedené ovocie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 20 minút.
2.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli a postupne pridávame cukor. Vyšľaháme tuhý a lesklý sneh, do ktorého už len ručne vmiešame kokos. Sneh navrstvíme všelijako na predpečený koláč.
3.
Vrátime ho naspäť do rúry, teplotu znížime na 150°C a koláč pečieme ešte 10 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.