Pridať recept

Mini burgery

96
porcií
300
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kocka
čerstvé droždie
1 kg
hladká pšeničná múka
333 g
voda
300 ml
plnotučné mlieko
15 g
rozpustené maslo
40 g
cukor
90 g
vajce
20 g
soľ
trochu
mlieko na potretie

Mäso:

750 g
hovädzie mäso
250 g
bravčové mäso
2 KL
soľ
1 KL
mleté čierne korenie
2 PL
worčestrová omáčka
1 KL
čili omáčka

Ostatné:

1 ks
šalát
7 ks
paradajka
2 ks
cibuľa
1 téglik
majonéza

postup

1.
Deň vopred si rozmiešame 1/3 droždia s vodou a 1/3 múky. Vymiešame hladké cestíčko, ktoré prikryjeme a necháme aspoň 12 hodín odstáť. Na druhý deň mlieko zmiešame s droždím a cukrom. Pridáme vajce, zvyšnú múku, soľ a cestíčko. Všetko premiešame, pridáme rozpustené maslo a cesto poriadne vymiesime. Vložíme ho do misy vymastenej olejom a necháme dve hodiny kysnúť. V priebehu kysnutia cesto dvakrát trošku otočíme.
 
2.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a z každej spravíme 24 guliek. Tie uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, trošku ich sploštíme rukou a necháme opäť aspoň hodinu kysnúť. Žemle potrieme mliekom, vložíme do rúry vyhriatej na 230°C a pečieme cca 10 minút.
3.
Mäso umyjeme, osušíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Dochutíme ho soľou, korením, worčestrovou omáčkou a čili. Túto zmes vložíme na chvíľu do chladničky. Potom z nej tvarujeme guľky, musí ich byť tak isto 96, ktoré sploštíme a opečieme v panvici na rozpálenom oleji z oboch strán.
4.
Mäso a žemle máme hotové, môžeme skladať hamburgery. Žemle rozkrojíme napoly, potrieme ich troškou majonézy, uložíme kúsok šalátu, koliesko paradajky, cibule, mäso, opäť trošku majonézy a všetko zakryjeme žemľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Americke jedlo kuchyna
Americká kuchyňa: Zmes všetkých!
Tradičná americká kuchyňa bola vo svojej prvej etape vývoja formovaná indiánskou kuchyňou. Prví prisťahovalci...
Hamburgery
Chystáte sa grilovať? Fantastické nápady na prípravu chutných hamburgerov
Vymyslite si letnú grilovačku v hamburgerovom štýle. Veľkou výhodou je, že ich môžete pripraviť na rôzne...
Hamburger
Toto je dôvod, prečo majú v reštauráciách vždy šťavnatý hamburger! Geniálny ''trik 77'' a recepty na tie najlepšie hamburgery
Mäsová fašírka na hamburger by mala byť dobre ochutená, nie príliš hrubá, ale ani príliš tenká. Vďaka...
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Video: 3 kroky k dokonalému hamburgeru
Dnes už hamburger nie je len privilégiom rýchlych pohostinstiev, ale často ho objavíte ako nemennú súčasť...
Burger podľa Martina Nováka: Šéfkuchár radí, toto urobte, aby sa vám žemľa už nikdy nerozmočila
Burger podľa Martina Nováka: Šéfkuchár radí, toto urobte, aby sa vám žemľa už nikdy nerozmočila
Improvizujte ako šéfkuchár Martin Novák a pripravte si perfektný hamburger a to zo surovín, ktoré máte určite doma!