Základné cesto na pizzu
6
porcií
68
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
610
g
hladká múka
2
KL
soľ
1
PL
sušené droždie
60
g
olivový olej
420
ml
studená voda
1
PL
cukor
postup
1.
V mise zmiešame múku, soľ, cukor a droždie. Prilejeme olej, vodu a vypracujeme lepivé cesto. Na pomúčenej doske ho rozdelíme na 6 rovnakých dielov. Zľahka ich posypeme múkou, urobíme z nich bochníčky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
2.
Potrieme ich olejom, zabalíme do fólie a necháme cez noc kysnúť do chladničky. Dve hodiny pred pečením cesto z chladničky vyberieme.
3.
Každý bochníček rozvaľkáme, prikryjeme fóliou a necháme ešte kysnúť. Cesto máme pripravené, už len dať základnú paradajkovú omáčku, obložiť ich podľa chuti, vložíme do rúry vyhriatej na 220°C a pečieme cca 8 minút.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.