Marinovaný losos
8
porcií
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
filety z lososa
300
g
hrubá morská soľ
100
g
cukor
1
hrsť
nasekaný kôpor
1
KL
citrónová kôra
postup
1.
Filety z lososa poriadne umyjeme a dôkladne osušíme papierovou utierkou. V miske zmiešame cukor, soľ, citrónovú kôru a nasekaný kôpor. Do vrecka dáme polovicu marinády, na ňu uložíme lososa a zakryjeme ho zvyšnou marinádou.
2.
Sáčok dobre uzavrieme, uložíme ho na tanier a odložíme do chladničky. Zaťažíme ho mliekom a necháme aspoň 24 hodín odstáť do chladničky. Občas ho otočíme naopak.
3.
Pred podávaním lososa vytiahneme z chladničky. Umyjeme ho pod studenou vodou a osušíme. Môžeme ho ešte posypať troškou kôpru a nakrájať na tenké plátky. Servírujeme na kúsku pečiva napríklad so smotanovým syrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.