Perníkový stromček so snehom
8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
hladká múka
150
g
cukor
3
PL
med
1
KL
jedlá sóda
50
g
maslo
2
ks
vajce
50
g
mleté orechy
1
PL
perníkové korenie
1
KL
citrónová kôra
Na potretie:
1
ks
žĺtok
1
KL
voda
Sneh:
1
ks
vaječný bielok
120
g
práškový cukor
1
PL
citrónová šťava
postup
1.
Všetky suroviny na cesto musia byť v izbovej teplote. Zmiešame ich a vypracujeme vláčne a hladké cesto. To vyvaľkáme a vykrajujeme z neho hviezdičky v 5 veľkostiach tak, aby sme ich mohli potom zlepiť snehom. Hviezdičky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Hviezdičky potrieme žĺtkom s vodou, vložíme do rúry a pečieme do zlatista.
2.
Upečené hviezdičky necháme na plechu vychladnúť a pripravíme si sneh. Všetky suroviny na sneh dáme do misky a zľahka šľaháme, sneh by mal byť dosť hustý na zdobenie.
3.
Na radu prichádza zostavenie stromčekov. Začíname od najväčšej hviezdičky po najmenšiu a vždy ich spojíme vrstvou snehu. Tá môže aj vytekať, aspoň to pridá stromčekom na kráse.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.