Dokonalý hamburger
4
porcie
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
žemľa na hamburger
300
g
hovädzie mäso
100
g
bravčové mäso
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, čili korenie
1
PL
worčestrová omáčka
Omáčka:
2
PL
olivový olej
1
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
400
g
lúpané paradajky
85
g
trstinový cukor
2
PL
worčestrová omáčka
2
PL
jablčný ocot
Ostatné:
4
lístky
šalát
1
ks
červená cibuľa
1
ks
kyslá uhorka
2
ks
feferónky
4
slanina
1
ks
paradajka
postup
1.
Mäso umyjeme, osušíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Dochutíme ho soľou, korením, worčestrovou omáčkou a čili. Túto zmes vložíme na chvíľu do chladničky. Potom z nej tvarujeme guľky, ktoré sploštíme a opečieme v panvici na rozpálenom oleji z oboch strán.
2.
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak a trošku čili. Po chvíli pridáme paradajky, cukor, ocot a worčestrovú omáčku. Omáčku necháme na miernom ohni variť asi 30 minút, potom ju rozmixujeme, dochutíme soľou a necháme vychladnúť. Z tejto omáčky nám určite niečo ostane, stačí ju odložiť do chladničky a do týždňa spotrebovať.
3.
Žemle na hamburger si môžeme pripraviť podľa niektorého z receptov na stránke alebo kúpiť v obchode. Rozkrojíme ich a zvnútra opečieme na suchej panvici alebo grile. Zvnútra ich potrieme pripravenou omáčkou a začneme vrstviť.
4.
Najskôr šalát, plátok cibule, paradajky, slaniny, uhorky, feferónky, mäso a vrch prikryjeme druhou časťou žemle. Hurá, máme hotovo!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.