Slanina z bôčiku
20
porcií
150
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
bôčik
20
g
trstinový cukor
30
g
dusitanová soliaca zmes Praganda
2
strúčiky
cesnaku
10
ks
celé čierne korenie
10
stoniek
tymian
2
ks
bobkový list
postup
1.
Cukor a soľ odvážime a premiešame. V tejto zmesi zo všetkých strán obalíme bôčik a prebytočnú zmes necháme odpadnúť. Pridáme prelisovaný cesnak, tymián, bobkový list a rozdrvené korenie.
2.
Bôčik vložíme do igelitového vrecka, najlepšie do takého, ktorý ide dobre uzavrieť. A šup s ním na týždeň do chladničky. Každý deň ho otočíme a trošku s ním potrepeme.
3.
Po týždni bôčik vyberieme a opláchneme. Dôkladne ho osušíme a pečieme cca pri teplote 95°C cca 90 minút. Upečený ho vytiahneme z rúry, stiahneme z neho kožu a necháme ho vychladnúť.
4.
Potom bôčik nakrájame na tenké plátky, uložíme ich na plech a pečieme vo vyhriatej rúre do chrumkava.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.