Zeleninová polievka s tekvicou
6
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
2
ks
zeler
2
ks
mrkva
1
ks
zemiak
1
ks
tekvica
5
lístky
šalvia
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1/4
KL
mletý muškátový oriešok
trochu
vývar
1
téglik
smotana na šľahanie
trochu
maslo a olivový olej
postup
1.
Cibuľu nadrobno nakrájame a speníme ju v hrnci na rozpálenom oleji s kúskom masla. Pridáme rozpučený cesnak, pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu a zeler. Všetko premiešame a restujeme.
2.
Tekvicu olúpeme, zbavíme semienok a nakrájame na kocky. Vložíme ju do hrnca k zelenine spolu so zemiakom nakrájaným tiež na kocky. Pridáme lístky šalvie, soľ, korenie a prilejeme vodu alebo vývar. Na miernom ohni varíme polievku asi 30 minút domäkka.
3.
Vyberieme lístky šalvie, rozmixujeme ju tyčovým mixérom, dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a zjemníme smotanou. Necháme ju prejsť varom a môžeme podávať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.