Čokoládové truffles plnené kandizovanou čerešňou
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
kvalitná horká čokoláda
20
g
maslo
100
ml
smotana
1
hrnček
kandizované čerešne
trochu
kakao na obaľovanie
postup
1.
Čokoládu rozlámeme do misky, smotanu zohrejeme s maslom, zalejeme ňou čokoládu a vymiešame hladký čokoládový krém. Necháme ho vychladnúť a odložíme aspoň na dve hodiny do chladničky.
2.
Potom lyžičkou odoberieme z čokoládovej hmoty trošku, do vnútra zabalíme čerešňu a rukami sa snažíme vytvarovať guľku, ktorú obalíme v kakau. Truffles ukladáme na tanier vystlaný papierom na pečenie a odložíme ich stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.