Žemľovka od babičky
5
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
vianočka
500
g
tvaroh
3
ks
jablko
4
ks
vajce
300
ml
mlieko
3
PL
práškový cukor
2
balíčky
vanilkový cukor
1
PL
citrónová šťava
1
hrsť
hrozienka
trochu
rozpustené maslo
trochu
strúhanka
postup
1.
Vianočku nakrájame na plátky, potom na kocky a zalejeme ju vlažným mliekom.
2.
Žĺtky vyšľaháme s dvoma lyžicami práškového cukru a jedným vanilkovým cukrom. Pridáme hrozienka, citrónovú šťavu a túto zmes primiešame k vianočke.
3.
Z tvarohu, druhého vanilkového cukru a jabĺk si pripravíme plnku. Pekáč alebo zapekaciu misu potrieme maslom a vysypeme strúhankou. Pridáme polovicu vianočkovej zmesi, tvarohovo-jablkovú plnku a opäť vianočkovú zmes.
4.
Na vrch žemľovky uložíme plátky masla, pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a žemľovku dáme piecť. Z bielkov a lyžice cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý natrieme na žemľovku a ešte ju chvíľu pod grilom dopečieme.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.