FOTORECEPT: Medové orechové osie hniezda
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
g
maslo na potretie
2
PL
práškový cukor
Kvások
1
PL
špaldová hladká múka
40
g
čerstvé droždie
100
ml
mlieko
1
KL
cukor
Cesto
500
g
špaldová hladká múka
50
g
cukor
1
balíček
škoricový cukor
1
štipka
soľ
100
g
maslo
150
ml
mlieko
2
ks
žltka
plnka
200
g
vlašské orechy
100
g
cukor
ks
med
100
g
maslo
postup
1.
Droždie rozmrvíme, pridáme múku a cukor a zalejeme teplým mliekom. Necháme napučať
2.
Do misy dáme múku, maslo, soľ, cukor, žĺtka a spracujeme rukami a prilejeme napučaný kvások.
3.
Spracujeme rukami a necháme nakysnúť aspoň hodinku.
4.
Nakysnuté cesto rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme.
5.
Potrieme roztopeným maslom, polejeme jemne med po celej ploche a posypeme pomletými orechami s cukrom.
6.
Zrolujeme do valčeka a nakrájame na 1 cm kúsky.
7.
Vzniknú osie hniezda, ktoré poukladáme na plech a ešte ak chceme, pofrkáme jemne medom.
8.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov 15-20 minút. Hneď po upečení potrieme roztopeným maslom a keď hniezda vychladnú, posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.