Fotorecept: Študentská bábovka
8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajcia
150
g
práškový cukor
1
ks
Vanilínový cukor Dr.Oetker
150
g
polohrubá múka
1/2
balíček
prášok do pečiva Dr.Oetker
30
g
hrozienka
30
g
sekané vlašské orechy
50
g
horká čokoláda
ks
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
20
g
práškový cukor na posypanie alebo čokoládová poleva
postup
Je vhodná ku káve alebo čaju. Deti ju majú radi aj s mliekom. Recept mám od mojej mami, piekli sme ju s bratom od malička. Niekedy aj 2x za deň.
2.
Posekáme si orechy, čokoládu na malé kocky a zmiešame s hrozienkami. Do vajíčkovej zmesy primiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec suchú zmes.
3.
Vymastíme si formu na bábovku a múkou posypeme, ja používam sprej. Cesto vylejeme do formy a dáme piecť na 180 stupňov do spodnej časti rúry cca 45-50 minút.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.