Tvarohová nepečená bábovka s ovocím
12
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
želatínový prášok Dr.Oetker
1
ks
jahodový kompót
400
g
tvaroh
1
téglik
smotana na šľahanie
1
ks
želatina na stuženie pokrmov Dr Oetker
ks
cukor
ks
okrúhle piškóty
postup
Z kompótu si zlejeme šťavu a doplníme vodou tak aby sme mali pol litra šťavy. Pridáme k nej tortovú želatíny a 3 PL kryštálového cukru . Za stáleho miešania privedieme k dobu varu a hned odstavíme. Babovkovú formu opláchneme studenou vodou.Želatínu nalejem na spodok formy a po chvilke do nej pomaly podávame ovocie , dáme zatuhnúť na chladné miesto .
Šlahačkovú smotanu si vyšlaháme a želatínu si pripravíme podla návodu .Tvaroh dobre vymiešame s 3 PL práškového cukru. Ked je šľahačka vyšľahaná pridáme ku nej tvaroh a jemne zľahka premiešame , prilejeme pripravenú želatínu a tiež premiešame a opatrne ju lyžicou dáme do formy na zatuhnutú želatínu .
No a už len na vrh poukladáme piškóty a dáme do chladničky , najlepšie na noc . Na druhý deň vyklopíme a možeme krájať a papať :-) je to mňamka, nie je to príliš sladké ale osviežujúce , kto chce môže pridať viac cukru ale nám to takto veeelmi chutí.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.