FOTORECEPT: Ríbezľový lekvár
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
liter
ríbezľová šťava
800
g
kryštálový cukor
2
ks
vanilkový cukor Dr Oetker
ks
pomôcka na konzervovanie Dr.Oetker
postup
Tento lekvár je výborny jak na pečenie, tak na chlebík s maslom. Je jemne pikantný a chutnučky.
2.
Odmeriam si množstvo šťavy a na 1 liter šťavy pridám 800g - 1kg cukru podľa kyslosti.Do cukru zamiešam vanilkový cukor a konzervant podľa návodu a pridám do šťavy.Občas premiešam,aby sa všetok rozpustil.
3.
Ked je cukor rozpustený,tak po čiastkach,asi po 2 naberačky,postupne varím .
4.
Varí sa niekoľko minút za stáleho miešania,kým sa voda neodparí,to známená,že ked miešam a za varechou sa robí cestička a pení sa,tak zlievam do čistých,suchých fiaš.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.