Ovocné ovsené nanuky
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
mäkký tvaroh
250
g
smotana kyslá
ks
med
2
šálky
čerstvé ovocie
Pražené ovs. vločky
150
g
Emco ovsené vločky
1
PL
med
2
PL
olej/maslo
postup
Pre malých aj veľkých "nanukárov"
1.
Pripravíme si pražené ovsené vločky: med s olejom za stáleho miešania pomaly zahrievame na panvici až zmes začne peniť, voňať a ľahko zlatnúť, potom prisypeme ovsené vločky.
2.
Na miernom ohni ich pražíme za stáleho miešania obraciame a premiešavame, najlepšie drevenou varechou, dozlata.
3.
Pre vylepšenie chuti môžeme pri pražení pridať sezamové semienka alebo nahrubo nasekané orechy, prípadne mandle.
4.
Tvaroh rozmixujeme s kyslou smotanou a dochutíme medom. Tvorítka na zmrzlinu plníme zmesou tvarohu a smotany, na tenké plátky nakrájaným ovocím a praženými vločkami.
5.
V mrazničke necháme zmraziť najlepšie cez noc.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.