Škoricovo-jablkové tartaletky
nízka
náročnosť
ingrediencie
340
g
hladká múka
150
g
maslo
80
g
práškový cukor
2
ks
vajcia
1
štipka
soľ
Náplň
3
ks
jablko
1
ČL
mletá škorica
2
PL
kryštálový cukor
2
PL
maslo
Vanilkový krém
1
ks
vanilkový puding v prášku
600
ml
mlieko
2
PL
kryštálový cukor
1
ks
vanilkový lusk
postup
1.
Cesto pripravíme tak, že zmiešame múku, maslo, vajcia a cukor. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v potravinárskej fólii 2 hodiny odstáť v chladničke, aby sa nelepilo.
2.
Potom z cesta vypracujeme guličku, ktorú vtláčame do košíčkov na tartaletky. Pečieme na 170 stupňoch cca 12 minút.
3.
Náplň: Umyté jablká nakrájajte na kocky. V panvici roztopte maslo, pridajte cukor, škoricu a jablká duste cca 8 minút. Naplňte nimi upečené košíčky.
4.
Vanilkový krém: Na záver prelejeme tartaletky vanilkovým krémom, ktorý pripravíme nasledovne: vanilkový puding uvaríme podľa návodu na obale (ja zvyknem však dávať viac mlieka aby bol krém tekutejší), pre intenzívnejšiu vanilkovú chuť môžeme primiešať pravú vanilku.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.