Brusnicový cheesecake
nízka
náročnosť
ingrediencie
160
g
rozdrvené sušienky
60
g
Hera maslova prichuť
Krém:
675
g
smotanový syr
100
g
kryštálový cukor
4
ks
vajce
100
g
biela čokoláda
1
ČL
vanilkový extrakt
Poleva:
200
g
smotana kyslá
30
g
kryštálový cukor
125
g
brusnicová omáčka
1
ČL
voda
postup
Vianočné obdobie je opradené celým radom tradícií. Čo by to bolo za sviatky bez vianočného stromčeka, štedrovečernej večere, kolied, vianočných koláčikov a bozkom pod imelom? No a čo ešte robí ozajstnú vianočnú atmosféru? Vôňa sladkých dobrôt nesúca sa z kuchyne celou domácnosťou.
1.
Tortovú formu vymažte jemnou vrstvou.
2.
Pomocou mixéra rozdrvte sušienky dohladka.
3.
V mise zmiešajte sušienky s rozpustenou Herou Maslová príchuť a zmes rozvrstvite na dno tortovej formy tak, aby z toho vznikol korpus. Dajte na 30 minút vychladnúť do chladničky.
4.
Vo veľkej mise vyšľahajte smotanový syr s kryštálovým cukrom.
5.
Pridajte vajce, rozpustenú bielu čokoládu a vanilkový extrakt.
6.
Zmes nalejte na vychladnutý korpus a pečte v rúre približne jednu hodinu.
7.
Medzitým zmiešajte kyslú smotanu a kryštálový cukor. V ďalšej miske si dohladka rozmixujte brusnicovú omáčku s vodou.
8.
Keď je cheesecake upečený, vyberte ho z rúry a pomocou lyžičky naň naneste smotanový syr a brusnice. Pomocou špajdle vytvorte efekt víru. Vráťte na 10 minút späť do rúry, potom rúru vypnite a nechajte cheesecake v rúre vychladnúť.
9.
Hotový cheesecake dajte úplne vychladiť do chladničky, aby bol pred servírovaním tuhý.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Hera
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.