Kuracie rezne
5
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
kuracie prsia
ks
soľ
ks
strúhanka
ks
hladká múka
2
ks
vajcia
ks
olej
postup
Jeden zo zakladnych receptov, ktory by mal kazdy ovladat, rezne. Podrobny recept ako spravit klasicke rezne.
1.
Kuracie prsia si umyjeme a nakrájame na tenke platky priblizne 0,5 cm. Klepat ich nemusime kedze kuracie maso je krehke. Pripravime si misky do ktorých dame, hladku muku, vajicka - ktore spolu vyslahame a struhanku. Do vajicka pridame trochu soli.
2.
Zacneme rezne obalovat, najprv do muky, treba dobre oklepat, potom do vajicka, dobre obalit aby boli vsade vajicka a napokon do struhanky. Rezne dame na tacku a prichystame si panvicu.
3.
Panvicu dame na sporak a ked je tepla pridame olej. Pockame kym je olej dost teply / mozeme do oleja hodit trosku struhanky aby sme videli ci uz sa zacina struhanka opekat/ a potom pridame rezne. Opekame rezne dozlatistva. Ked vyberieme rezen z oleja je vhodne ho vlozit na servitky kde odsajeme zbytocny tuk.
4.
dalsi typ na vyprazanie, aby sa olej nepripaloval mozeme dat do panvice kusok mrkvy , ta by mala zachytit pripaleny olej/. Mozeme podavat so zemiakovou kasou alebo ryzou a kompotom. Prajem dobru chut.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
1bluemoon1
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.