Viedenské rezy
24
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajcia
200
ml
oleja
300
g
polohr.múky
200
ml
mlieka
250
g
práškového cukru
Pomarančový krém
1
liter
pomarančový 100% džús
80
g
solamylu
6
PL
kryštálový cukor
Vanilkový krém
300
ml
mlieka
1
ks
vanilkový puding
1
ks
vanilkový cukor
125
g
masla
3
PL
práškového cukru
Na ozdobu
300
ml
mlieka
2
ks
šľahačka v prášku
1
ks
stužovač do šlahačky
3
PL
rumu
300
ml
pomarančového dźusu
2
balíčky
dlhé píškóty , alebo okrúhle
ks
čokoládová poleva
postup
Vynikajúci zákusok. Každý kto ho ochutná tak vám ho pochváli.
1.
Bielky a štipku soli vyšľaháme do tuha, postupne zašľaháme kryštálový. Po jednom zašľaháme žĺtka, olej a mlieko. Vareškou vmiešame preosiatu múku s PDP. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre
2.
Z litra pomarančového džúsu, kryštálového cukru a solamylu uvaríme hustý krém, po miernom ochladnutí ho nanesieme na vychladnuté cesto. Po vychladnutí krému uložíme plech do chladničky, aby krém úplne schladol.
3.
Uvaríme si vanilkový krém a do primiešavame maslo. Vyšlaháme a natrieme na pomarančový krém. Na to vyšlahanú šlahačku.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Ingova
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.