VIDEORECEPT: Indické červené rybacie kari - inšpirované Sri Lankou
4
porcie
24
minút
vysoká
náročnosť
ingrediencie
400
g
čerstvý tuniak
2
PL
olej
1
ČL
horčicové semienka
1
ČL
feniklové semienka
1
ks
celá škorica
1
ČL
kardamón
1
ks
cibuľa
2
ks
cesnaku
2
PL
čerstvého strúhaného zázvoru
200
g
paradajky
1
ks
zelená čili paprička
1
PL
čili prášok
1
PL
kari prášok (najlepšie originál z indie, sri lanky)
1
PL
turmerik prášok
2
ČL
čierne korenie
1
ČL
soľ
1
ks
sladký tamarind
ks
čerstvá šťava z limetky
400
ml
kokosový krém
2
hrste
čerstvý koriander
postup vo videu vyššie
Červené kari inšpirované návštevou Sri Lanky. Výnimočná chuť indickej kuchyne. Podávajte s čerstvo uvarenou ryžou bez príchute ako neutralizérom pikantnej chute.
1.
Predhrejeme si panvicu. Pridáme olej, najlepšie kokosový alebo aj obyčajný. Na olej vysypeme horčičné a feniklové semienka, ktoré sprudka orestujeme.
2.
Následne pridáme kardamon a škoricu. Sprudka orestujeme.
3.
Do tohto základu pridáme cibuľu, cesnak a zázvor.
4.
Po spojení chutí pridáme paradajky a čili papričku. Týmto krokom recept pustí šťavu a tea restujeme chvíľu.
5.
Do zmesky pridáme koreniny podľa návodu: čili prášok, kari prášk, turmerik, čierne korenie, soľ a sladký tamarind nakrájaný na malé kúsky.
6.
Pre zvýraznenie chuti pridáme limetkovú šťavu.
7.
Celú zmes zalejeme kokosovým krémom a privedieme k varu.
8.
Pridáme na veľké kusy nakrájaný čerstvý tuniak. Privedieme k varu a dusíme cca 15 min, alebo kým nie je tuniak hotový.
9.
Na záver posypeme hrsťou (aj dvoma) čerstvo nasekaného koriandru. Podávame s uvarenou ryžou, najlepšie bez chuti.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
rastislav2311
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.