FOTORECEPT:Paradajková omáčka s ančovičkami
3
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
konzervované ošúpané paradajky
3
PL
olivový
1
maslo
1
ks
cibuľa
4
strúčiky
ćesnaku
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
1
konzerva
ančovičky
1
ČL
čili sušené
1/2
šálka
červené víno
1
PL
parmezán
postup
Výnimočná paradajková omáčka na cestoviny, ktorej chuť zvýrazňujú ančovičky
2.
V hrnci si zohrejeme olivový olej a necháme v ňom rozpustiť maslo
3.
Pridáme cibuľu, cesnak a počas praženia osolíme a okoreníme.
4.
Ďalej pridáme konzervu ančovičiek, čili semiačka a poriadne ich spolu v horúcom oleji rozmiešame
5.
Pridáme červené víno, roztlačené paradajky a zalejeme vodou. Varíme minimálne hodinu.
6.
Podávame s cestovinami a posipané parmezánom
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.