Jogurtový cheesecake
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
bieleho jogurtu
250
ml
šlahačkovej smotany
150
g
cukru
150
g
sušienok
80
g
masla
2
ks
vajcia
1
PL
kukuričného škrobu
1
ks
vanilkového cukru alebo vanilky
ks
vlastný výber aj množstvo na ozdobu
postup
1.
Sušienky rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným alebo zmäkknutým maslo. Vytvoríme hmotu, ktorú rovnomerne nanesieme na dno tortovej formy a dáme zapiecť na cca.10minút do rúry pri 180°C.
2.
Plnku pripravíme z jogurtu, vajec, cukru, vanilkového cukru - suroviny rozmixujeme a pridame kukuričný škrob. Plnku nalejeme na korpus a necháme piecť 35minút pri teplote 170°C. Po upečení by sa kraje mali odlepovať a plnka v strede je mäkká. Ozdobíme ovocím. Necháme úplne vychladnúť, a potom dáme na na 2 hodiny do chladničky.
3.
Dobrú chuť.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.