VIDEORECEPT: Pečený ružičkový kel s parmezánom
4
porcie
28
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
čerstvý ružičkový kel
ks
čierne korenie
ks
soľ
1
ks
citrón
ks
balzamikový ocot
100
g
strúhaný parmezán
3
ks
cesnak v šúpke
ks
čerstvý tymián
postup vo videu vyššie
Svieže jednohubky. Výborne chutia samostatne alebo ako príloha.
1.
Ružičkový kel si očistíme - zbavíme ho vrchných lístkov. Prepolíme a dáme do misky.
2.
Osolíme, okoreníme. Premiešame.
3.
Pokvapkáme šťavou z jedného citróna a podľa chuti pridáme balzamikový ocot. Opäť premiešame.
4.
Posypeme strúhaným parmezánom a premiešame.
5.
Pripravíme si pekáč vystlaný papierom na pečenie.
6.
Ružičkový kel napichujeme na špajchle.
7.
Pridáme rozpučený cesnak v šúpke a posypeme čerstvým tymiánom.
8.
Rúru si predhrejeme na 200 stupňov, pečieme 20 minút.
9.
Servírujeme.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
rastislav2311
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.