Pridať recept

Bravčová panenská sviečkovica s popučenými zemiakmi a brokolicou

Bravčová panenská sviečkovica s popučenými zemiakmi a brokolicou
Zdroj: Electrolux
2
porcie
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
bravčová panenská sviečkovica (2x200 g)
80 g
parmská šunka
1 kg
zemiaky
1 ks
cibuľa
200 g
brokolica
50 g
maslo
podľa chuti
rastlinný olej
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ

postup

Zemiaky pripravené vo vlhkej pare chutia inak ako tie klasické. Pripravte si lahodnú sviečkovicu podľa Antonína Bradáča.

 

Sezónne suroviny: Áno

Funkcia: Vlhká para (zemiaky) / Teplovzdušné pečenie (mäso)
Doplnenie vody do nádržky: Áno / Nie
Predhrievanie: Áno
Teplota: 96 °C / 170 °C

Vhodná nádoba: Dierovaná nádoba, smaltovaný plech
Teplotná sonda: 65 °C

1.

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kúsky a vložíme do dierovanej nádoby. Osolíme, premiešame a dáme do predhriatej rúry nastavenej na funkciu Vlhká para 96 °C, čas 30 minút.

 
2.

Brokolicu rozoberieme na jednotlivé ružičky, vložíme do dierovanej nádoby a na posledných 15 minút varímev rúre spolu so zemiakmi.

3.

Mäso dôkladne odblaníme a očistíme, okorenímea zabalíme do parmskej šunky. Šunka je slaná, preto nemusíme mäso soliť. Rozpálime panvicu, pridáme trochu oleja a panenskú sviečkovicu sprudka zo všetkých strán opečieme. Potom mäso preložíme na plech, do stredu jedného kusa zapichneme teplotnú sondu a pečieme v predhriatej rúre nastavenej na funkciu Teplovzdušné pečenie 170 °C. Teplotnú sondu nastavíme na 65 °C.

4.

Medzitým nakrájame cibuľu a dozlatista ju orestujeme na masle. Do panvice pridáme uvarené zemiaky, krátko ich opečieme, odstavíme a rozpučíme. Podľa chuti dosolíme.

5.

Upečenú panenskú sviečkovicu necháme odležať a potom nakrájame na hrubšie plátky. Podávame so zemiakmi a brokolicou.

6.

Na záver ostáva už len popriať dobrú chuť.

Objavte ďalšie recepty. 

 

 

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Prečo je lepšie mäso na grilovanie marinovať? Existuje jeden veľmi dôležitý dôvod
Prečo je lepšie mäso na grilovanie marinovať? Existuje jeden veľmi dôležitý dôvod
Grilovanie je jedným z najkontroverznejších spôsobov prípravy jedla. Grilované jedlo chutí šialene dobre...
Je ľahko stráviteľná a plná antioxidantov. Je škoda, že ju jeme len zriedkavo!
Je ľahko stráviteľná a plná antioxidantov. Je škoda, že ju jeme len zriedkavo! Spomaľuje starnutie, podporuje trávenie a zasýti na dlhý čas
V Taliansku sa konzumuje so syrom a omáčkami, v Strednej a Južnej Amerike sa používa na výrobu tortilly...
TOP
Marinované bravčové mäso
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Ako dosiahnuť jemné, chutné a zároveň šťavnaté mäso? Tajomstvo spočíva v marináde s jednou nezvyčajnou...
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Rybacia nátierka ešte nikdy nebola chutnejšia. Stačí urobiť len jednu malú zmenu v recepte. Bude zamatovo...
TOP
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu, ale lepší nebude
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu, ale lepší nebude
Zasýti, zahreje, dodá cenné živiny, chutí výborne a väčšina z nás si bez neho nedeľný obed nevie ani len...