Šúľance s makom
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
900
g
zemiaky uvarené v šupke
100
g
krupica
100
g
hrubá múka
1
ks
vajce
ks
soľ
ks
mak mletý, maslo, práškový cukor na vrch
postup
Raz za čas ....
1.
Zemiaky uvaríme, olúpeme a necháme vychladnúť. Vychladnuté postrúhame, pridáme k nim vajíčko, múku, krupicu a soľ.
2.
Vymiesime cesto. Na doske ušúľame šúľance. Dáme ich variť do vriacej vody.
3.
Keď sú šúľance uvarené, vyberieme ich,dáme do misky. Pridáme roztopené maslo, mletý mak a práškový cukor. Premiešame, podávame. Dobrú chuť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.