FOTORECEPT: Hovädzie mäso s Masala kari korením s ryžou
ingrediencie
postup
Masala je mix korení typických pre Južnú Áziu. Recept som sa naučil počas môjho pobytu na Mauríciu priamo od rodenej Mauríčanky. ♥ Curry ♥ Masala ♥ Maurícius ♥
Opláchneme a nakrájame si hovädzie mäso na kúsky. Dáme ho variť s 1 lyžičkou soli a škoricou v tlakovom hrnci 20min, aby zmäklo a chytilo chuť škorice. Keď použijete namiesto tlakového hrnca normálny, doba varenia je cca 1 a pol hodiny. Po uvarení ho necháme v hrnci.
Očistíme všetku zeleninu (zemiaky, poradajka, zázvor, cesnak, kary listy, červená cibuľa) a nakrájame ju na kúsky
Rozdrvíme cesnak a zázvor. Dá sa použiť mažiar, alebo aj mixér. My sme ich podrvili pomocou valčeka.
Rozdrvený cesnak so zázvorom zmiešame s 2 polievkovými lyžicami masaly a trochou vody.
Na panvici rozohrejeme olej. Vložíme cibuľku, kari listy (prípadne bazalku, keď sme nezohnali kari list), nakrájanú paradajku a trocha soli. Osmažíme na strednom ohni 1min.
Prilejeme masalu s cesnakom a zázvorom. Necháme na miernom ohni pokiaľ nevyjde olej na povrch (cca 5min). Vtedy vieme, že je korenie poriadne uvarené a nebudeme mať problémy s trávením ;-)
Pridáme zemiaky s trochou vody (cca 200ml, aby sme zakryli zemiaky). Privedieme do varu a všetko poriadne premiešame.
Z tlakového hrnca vylejeme vodu, tú nepotrebujeme.
Do tlakového hrnca pridáme obsah panvice, teda zemiaky spolu s ostatnými vecami.
Necháme variť v tlakovom hrnci 20min. V normálnom hrnci 45min. Zatiaľ si nakrájame jarnú cibuľku s petržlenom.
Za 20min je všetko pripravené a môžme do hrnca primiešať jarnú cibuľku.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.