Pridať recept

VIDEORECEPT: Taliansky pomaly varený hovädzí vývar

ingrediencie

3 litre
voda
1 ks
špiková kosť
500 g
vysoká roštenka
150 g
zelná fazuľka
100 g
pór
1 ks
červená cibuľa
1 ks
rajčina
1 ks
zelená paprika
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
cuketa
4 ks
mrkva
2 ks
petržlen
1/2 ks
kaleráb
ks
zelený šalát
5 ks
zelené korenie
1 ks
bobkový list
2 vetvičky
čerstvý rozmarín
2 vetvičky
čerstvý tymián
2 ČL
soľ

postup vo videu vyššie

Chuť nedeľného vývaru priamo z Talianska na Vašom stole.

1.

Vo veľkom hrnci si ohrejeme vodu, do ktorej pridáme špikovú kosť a hovädzie mäso.

 
2.

Privedieme k varu. Následne pozbierame všetky zrazené bielkoviny.

3.

Do základného vývaru pridáme všetku očistenú zeleninu, ktorú si nakrájame podľa chuti.

4.

Následne pridáme všetky koreniny a osolíme.

5.

Takýto vývar varíme tesne pod bodom varu cca 4-5 hodín, kým nemá krásnu zlatistú farbu a mäsko je úplne do mäkka. Ak sa nám voda odparuje, postupne po troške prilievame.

6.

Servírujeme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Domáci vývar býva často zakalený. Hoci usadeniny na povrchu polievky neovplyvňujú jej chuť ani výživovú...
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar je pravdepodobne naša najobľúbenejšia polievka, ktorá nesmie chýbať pri nedeľnom obede. Hoci každý...
Pripravujete nedeľný vývar? Dajte do neho túto netypickú surovinu, bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Do vývaru ju dáva málokto! Stačí jeden kus a bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Je váš vývar slabý a nevýrazný? Skúste ho dnes uvariť inak ako zvyčajne. Možno budete prekvapení,...
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar patrí medzi najobľúbenejšie polievky a väčšina z nás si bez neho nevie nedeľný obed ani len...
Pridajte do vývaru túto netypickú prísadu! Používajú ju iba skúsení kuchári a vývar chutí oveľa lepšie
Najlepšie mäso na vývar. Bude dokonale výrazný a chutný
Je to jedna z najobľúbenejších polievok a klasika našej kuchyne. Nič sa nevyrovná domácemu vývaru. Je...
TOP
Kurací vývar
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu, ale lepší nebude. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Zasýti, zahreje, dodá cenné živiny, chutí výborne a väčšina z nás si bez neho nedeľný obed nevie ani len...