Vianočná hríbovica
ingrediencie
postup
Najlepšia bude z mixu dubáky, kozáky aj suchohríby, prosto čo hríbová sezóna dala... Recept je na 6 litrový hrniec.
Na oleji si speníme na drobno nakrájanú cibuľku.
Medzitým si v miske zalejeme vriacou vodou sušené hríby a necháme napučať aspoň 10 minút.
Všetko potom nalejeme na cibuľku, dolejeme vodu, osolíme, okoreníme pridáme bobkáč a ocot.
Necháme variť, kým sa nám nezdajú hríbiky polohotové, pridáme na drobné kocky nakrájané zemiaky a varíme do zmäknutia.
Kým varíme zemiaky, do hrnčeka si dáme trocha oleja a múku, opečieme si zápražku, prilejeme trocha mlieka a zahustíme.
Na záver zjemníme smotankou :D joooj, ešte čerstvý chlebík a vynikajúca polievočka sa môže papkať :D
DOBRÚ CHUŤKU :D
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.