Losos na medovo-horčicovej omáčke s orechami
4
porcie
23
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
filety z lososa
4
PL
plnotučná horčica
3
PL
maslo
2
hrste
mleté vlašské orechy
ks
strúhanka na strúhanie
ks
soľ, sušený citrón, čierne korenie
postup
Odkedy poznám tento recept, nič iné na Vianoce nerobievame...
1.
Filiety z lososa si umyjeme, usušíme a následne položíme do pekáčika, kde ich osolíme a okoreníme korením z mlynčeka.
2.
V miske si zarobíme 4 lyžice horčice, dve lyžice medu a pridáme 3 lyžice roztopeného kravského masla. Poriadne zamiešame a polejeme touto zmesou lososa.
3.
Potom poprášime strúhankou a na každého lososa nasypeme mleté orechy.
4.
Takto pripraveného lososa pečieme v rúre rozohriatej na 200°C asi 13 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
mysiacik212
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.