Hríbovica so slivkami
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
hrste
sušené hríby
5
ks
sušené slivky
5
ks
uvarené a ošúpané zemiaky
3
ks
cesnaku
5
ks
gulička celého čierneho korenia
3
ks
bobkový list
1
ks
šľahačková smotana
1/2
liter
mlieko
ks
soľ, múka na zahustenie, prevarený ocot
postup
1.
Hríby spolu s korením, slivkami, cesnakom, soľou a bobkovým listom dáme variť asi do 1,5 l vody.
2.
Z mlieka, smotany a múky urobíme zátrepku.
3.
Hríby pred dovarením zatrepeme. Prevaríme.
4.
Do hotovej polievka pridáme zemiaky (my vždy odložíme uvarené na šalát). Dochutíme prevareným octom.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
plotas
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.