Ľahká zeleninová polievka s hríbikmi a krupicovými haluškami
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
jarná cibuľka
3
ks
veľké zemiaky
1/2
ks
cuketa
2
ks
mrkva
2
hrste
hrášok (píšem hrste, pretože dávam domáci hrášok)
trochu
olej
3
hrste
sušené hríby
podľa chuti
soľ, korenie,
1
ks
vajce
krupicu na halušky
petržlenovú vňať
postup
1.
Cibuľku si speníme a opražíme na oleji, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a opražíme, kým nám mrkva nepustí šťavu, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou.
2.
Necháme zovrieť, medzitým si sušené hríby zalejem vodou, nechám napučať asi 5 minút a vlejeme do polievky.
3.
Keď je mrkva polomäkká pridáme na kocky nakrájané zemiaky a cuketku.
4.
Ku koncu, keď je všetka zelenina hotová pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a hádžeme cesto na halušky urobené z vajíčka, soli a krupice.
5.
Keď nám všetky halušky plávajú po povrchu, chvíľku povaríme a odstavíme.
6.
Recept môžeme spraviť aj z čerstvých hríbov, teraz začínajú vykúkať smrže.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
mysiacik212
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.