Bryndzové pagáčiky
50
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
múka polohrubá
250
g
palmarín
250
g
bryndza
2
ks
zltky
2
dl
smotana kyslá
1,5
ČL
soľ
1
kocka
droždie čerstvé
1
dl
mlieko
1
PL
cukor
na potretie
1
ks
vajce
semienka
postup
Sú úplne úžastne, mäkkučké a chutnučké.
1.
Z vlažného mlieka,droždia a cukru urobíme kvások. Do misky dáme ostatné ingrediencie a vymiesime (palmarín musí byť zmaknutý). Necháme na teplom mieste vykysnúť.
2.
Vykysnuté prenesieme na pracovnú pomúčenú dosku. Na doske ešte ručne prehnetieme, cesto je riedšie a lepivé, podsypeme múkou ale iba na dosku.
3.
Rozdelíme na 2 polovice. Rozvaľkáme na hrúbku asi 2 cm a vykrajujeme kolieska. Ukladáme na papier na pečenie - necháme ešte 15 min podkysnúť.
4.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami, alebo syrom. Pečieme pri teplote 180 stupňov do ružova cca 15 minút. Sú fajnučké aj na dalšie dni.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.