FOTORECEPT: Hustá cviklová polievka s vajcom
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
cvikla
2
ks
zemiak
1/2
ks
pór
majorán
rasca
kvety nechtíku
soľ
maslo
postup
Máme radi husté (ozaj husté) polievky na večeru. Cviklu mám zamrazenú predvarenú zo záhradky, takže teplá výživná večera na stole doslova do pol hoďky. Ak budete variť polievku z čerstvej cvikle, tak večer predtým si môžte predvariť cviklu v šupke (podľa veľkosti aj dve hodiny do mäkka) a na druhý deň polievku.
1.
Na dno hrnca dáme trochu oleja alebo masla. Pridáme nakrájaný pór a zemiaky, soľ. Zalejeme horúcou vodou.
2.
Varíme takmer do mäkka, cca 20 minút.
3.
Nakoniec pridáme uvarenú cviklu, povaríme 5minút spolu.
4.
Rozmixujeme a ochutíme bylinkami, dosolíme podľa chuti.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Vendelincok
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.