Pridať recept

Broskyňový rýchlokoláč s jogurtom

ingrediencie

200 ml
biely jogurt
100 g
krupicový cukor
300 g
polohrubá múka
1 balíček
vanilínový cukor
1/2 balíček
kypriaci prášok
1 ks
vajce
75 ml
mlieko
1 ks
tyčinka Margot (50g)

Na obloženie:

4 ks
zrelé broskyne

Škoricová posýpka:

80 g
polohrubá múka
60 g
krupicový cukor
50 g
tuk olej
1 KL
mletá škorica

postup

Počas leta nám dozrieva mnoho sladučkého a šťavnatého ovocia. Preto je ten správny čas, použiť ho do voňavého koláča a potešiť svoje chuťové poháriky.

1.

Príprava cesta: V miske si metličkou vymiešame biely jogurt, krupicový cukor, vanilínový cukor a vajce. Postupne primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom. 

 
2.

Keďže cesto bolo hustejšie pridala som 75 ml mlieka a vymiešala hladké cesto. Na záver nastrúhame malú tyčinku Margot, dodá koláču krásnu vôňu

3.

Cesto vylejeme do kruhovej formy, ktorú treba vymastiť olejom a vysypať múkou. Na povrch poukladáme na mesiačiky nakrájané broskyne a vydatne zasypeme posýpkou.

4.

Príprava škoricovej posýpky: Do malej misky si navážime múku, krupicový cukor, tuk/olej a škoricu podľa chuti. Prstami vytvoríme jemnú mrveničku.

5.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C, cca 40 min. Kým nám posýpka pekne nezozlatne.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať