FOTORECEPT: Cviklovo-paradajková polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
cvikla
3
ks
mrkva
1
ks
cibuľa
500
ml
paradajková šťava
2
hrste
červená šošovica
1
PL
masť alebo olej
postup
Cviklu je nutné predvariť v šupke, podľa veľkosti 2-2,5hod. Pokojne si ju pripravte deň predtým.
1.
Nakrájanú cibuľku speníme na oleji, pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu. Zalejeme trochou vriacej vody a varíme 15minút.
2.
Keď začne mrkva mäknúť pridáme červenú šošovicu a varíme ďalších cca 7-8minút.
4.
Zalejeme paradajkovou šťavou. Prevaríme spolu 5minút.
5.
Rozmixujeme. Dochutíme troškou soli, podľa potreby trochou cukru.
6.
Podávame s trochou parmezánu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Vendelincok
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.