Pridať recept

Hubové rizoto

3
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
ryža na rizoto
1 ks
cibuľa
250 g
huby
olivový olej
maslo
500 ml
zeleninový vývar
50 ml
suché biele víno
soľ, paprika červená mletá, korenie čierne mleté

postup

Krémové hubové rizoto s bielym vínom.

1.

Uvaríme si zeleninový vývar. Cibuľu nakrájame nadrobno, huby očistíme a nakrájame na plátky. Ryžu opláchneme.

 
2.

Na oleji speníme cibuľu, pridáme huby a smažíme, kým sa z nich neodparí voda.

3.

Prisypeme opláchnutú ryžu a všetko spolu orestujeme. Podlejeme vínom a restujeme, kým sa neodparí. Potom osolíme, okoreníme, pridáme mletú červenú papriku a premiešame.

4.

Ryžu zalejeme horúcim vývarom, aby bola ponorená. Za stáleho miešania varíme, kým ryža vývar nevstrebe a nezhustne.

5.

Postupne pridávame ďalší vývar, neustále miešame a postup opakujeme, kým ryža nebude uvarená na al dente a rizoto krémové. Varíme asi 15-20 minút a odstavíme.

6.

Do horúceho rizota zamiešame maslo. Môžeme posypať parmezánom a podávať so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.