Kyslá šošovicová polievka
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
hrnček
suchá šošovica
3
ks
stredne veľký zemiak
3
ks
bobkový list
1
ks
smotana na varenie
Soľ, ocot, hladká múka
postup
Tradičná kyslá šošovicová polievka.
1.
Do hrnca dáme prebratú a umytú šošovicu. Pridáme vodu, bobkový list. Varíme do polomäkka.
2.
Očistíme si zemiaky, nakrájame na kúsky. Dáme do hrnca so šošovicou,osolime a varíme, pokiaľ niesú aj zemiaky mäkké.
3.
Pripravíme si zátrepku. V smotane rozmiešame hladkú múku /2 pl/. Vlejeme do polievky a necháme prevrieť.
4.
Nakoniec polievku ochutnáme a dochutíme soľou, octom, pripadne cukrom, ako kto na rád.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.