Pridať recept

Zapekané rezne z mletého mäsa

ingrediencie

500 g
mleté bravčové pliecko
3 ks
uvarené vajce natvrdo
2 ks
stredne veľká cibuľa
2 ks
stredne veľké zemiaky
100 g
tvrdý syr
soľ, mleté čierne korenie
majonéza

postup

Výborný sviatočný obed z jedného pekáča, trochu inak:))

1.

Pekáč vymastíme olejom. Mleté mäso posolíme a pridáme mleté čierne korenie podľa chuti. Mäso rozdelíme na 5 rovnakých častí a vytvoríme z každej časti okrúhlu placku. Placky kladieme do vymasteného pekáča. Na každú navrstvíme časť nadrobno pokrájanej cibule. Na cibuľu nahrubo nastrúhané vajíčko, na vajíčka nahrubo nastrúhané surové očistené zemiaky.

 
2.

Posledná vrstva je tvrdý nastrúhaný syr a na povrch lyžica majonézy. Upečieme vo vyhriatej rúre, teplota 180°C asi 30 minút alebo podľa potreby.

3.

Podávame so zemiakovou kašou a zeleninou, zeleninovým šalátom. Mäsko je výborné! Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Rezne
Rezne sú naše najobľúbenejšie jedlo: Ako ich máte najradšej?
Rezne by sme pokojne mohli označiť titulom nášho národného jedla. Stačí sa prejsť v nedeľu po poschodiach...
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.
TOP
Aj vy obaľujete nedeľné rezne v tradičnom trojobale? Musím sa s vami podeliť o tento perfektný recept, zabudnite
Veľkonočné rezne mojej mamy! Jedna surovina navyše a lepšie rezne ste ešte nejedli! Toto je dôvod, prečo sú jej rezne vždy tak šťavnaté a chutné
Veľkonočné rezne ešte nikdy neboli chutnejšie. Tento výborný spôsob, ako ich vylepšiť, si zamilujete!