Pridať recept

VIDEORECEPT: Vanilková krtkova torta

10
porcií
135
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Veľký vanilkový korpus

6 ks
bielky
75 g
kryštálový cukor
1 štipka
soľ
6 ks
zltky
75 g
trstinový cukor
4 PL
olej
4 PL
voda
1 PL
vanilkový extrakt
150 g
polohrubá múka
1 balíček
kypriaci prášok

Krém

300 ml
plnotučné mlieko
1 balíček
Zlatý klas
400 g
Mascarpone
75 g
práškový cukor
1 KL
vanilkový extrakt
500 ml
33% smotana na šľahanie

Ešte potrebujeme

500 g
čerstvé jahody
1 balíček
vanilkový cukor
3/4 konzerva
karamelizované kondenzované mlieko

postup vo videu vyššie

Overená klasika v nových farbách chutí inak, ale stále vynikajúco.

1.

Z bielkov, kryštálového cukru a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.

 
2.

Žĺtky vymiešame s trstinovým cukrom, pridáme olej, vodu a poriadnu dávku vanilky.

3.

K žĺtkovej zmesi preosejeme naváženú múku, kypriaci prášok a premiešame. Nakoniec zľahka primiešame bielkový sneh.

4.

Cesto navrstvíme do tortovej formy (24 cm), vystlanej papierom na pečenie a dáme do rúry vyhriatej na 180°C na cca 30 minút. Upečený korpus necháme úplne vychladnúť.

5.

Očistené, pokrájané jahody zasypeme vanilkovým cukrom a necháme bokom marinovať.

6.

Z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý uložíme do chladu, aby úplne vychladol.

7.

Medzitým si z vychladnutého korpusu vydlabeme vnútro tak, aby sme vytvorili piškótovú misku na plnku.

8.

Vnútro podrvíme na omrvinky a dáme ich preschnúť do rúry vyhriatej na 120°C na cca 10 minút.

9.

Z mascarpone, práškového cukru, vanilky a vychladnutého pudingu vyšľaháme krém, do ktorého nakoniec zľahka primiešame šľahačku.

10.

Dno korpusovej misky potrieme karamelizovaným salkom, naň poukladáme marinované jahody a na ne navrstvíme ušľahaný krém.

11.

Všetko zasypeme vydlabanými omrvinkami a dáme zatuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny.

Vanilková krtkova torta
Vanilková krtkova torta
Zdroj: dobruchut.sk
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
saradsmejem
5.3.2020 21:08
Príspevky používatela boli zablokované z dôvodu porušenia pravidiel diskusie.
Podobné články
Karamelový cheesecake
Fantastický karamelový cheesecake
Tri vynikajúce vrstvy tvoria tento výborný zákusok: chrumkavý korpus z čokoládových sušienok, jemný krém...
Oriešková torta z lieskovcov
Piškótový korpus 6x INAK
Nadýchaný piškótový korpus je základ každej dobrej torty, slávnostných rezov, chutnej rolády. Máte pocit,...
Cheesecake
Milovaný cheesecake s domácim mascarpone a jeho najlepšie verzie
Tento dezert je obľúbený v každej jeho podobe. Na výber je už toľko receptov, že si nemusíte robiť starosti,...
Fondán a marcipán
Domáci marcipán a fondán: Overené recepty a postupy na ich prípravu
I keď sú dnes v móde nahé torty alebo krémové zdobené ovocím, stále si veľa ľudí potrpí na klasike. Z...
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.