Pridať recept

Chrumkavé hranolky s kuracím krídlom a uhorkovým šalátom

Chrumkavé hranolky s kuracím krídlom uhorkový šalát
Zdroj: 888Chrobacik888

ingrediencie

3 ks
zemiaky
1 ks
kuracie krídlo
1 ks
citrón
1 strúčik
cesnaku
olej
soľ
korenie
rozmarín
uhorky

postup

1.

Zemiaky si očistíme a nakrájame na hrubšie hranolčeky, ktoré necháme namočené v studenej vode. Pripravíme si panvicu, kde rozpálime olej. Poukladáme si hranolčeky na panvicu na rozpálený olej a hranolčeky smažíme cca 10 - 15 minút. Hranolčeky budú na povrchu zlatisté a chrumkavé. 

 
2.

Citrón si poriadne umyjeme a vymačkáme z neho šťavu. Citrónovú kôru si postrúhame. Umyté kuracie krídlo si osolíme a okoreníme. 1 PL oleja si zmiešame s 3 PL citrónovej šťavy a trochou rozmarínu. S týmto si zalejeme kuracie krídlo a necháme si ich 30 minút odležať. Mäso vyberieme z nálevu a necháme ho odkvapkať. Na plechu si rozpálime zbytok oleja a kuracie krídlo na ňom osmažíme z obidvoch strán. Cesnak si olúpeme a nakrájame na tenké plátky a pridáme ich k mäsu. Na kuracie krídlo si nasypeme zbytok rozmarínu a vložíme do trúby na cca 30 minút pečieme pri teplote 200°C. Hotové kuracie krídlo si ozdobíme troškou rozmarínu a plátkom citróna.

3.

Uhorku si ošúpeme potom si ju umyjeme a nastrúhame si ju na tenké plátky. Nastrúhanú uhorku si dáme do taniera kde pridáme ocot a cukor podľa chuti. Premiešame a máme hotový uhorkový šalát. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať