Pridať recept

Posúch so šťavelom

ingrediencie

1 hrnček
hladká múka špeciál
1/2 hrnček
celozrnná polohrubá múka
1/2 kocka
droždie
1 ČL
kryštálový cukor
1 ČL
soľ
1 PL
olivový olej
1/2 hrnček
teplá voda
3 hrste
šťaveľ
125 g
tvaroh
200 ml
kyslá smotana
1 ks
vajce
údený tvrdý syr
maslo alebo olej, soľ, čmk

postup

1.

Cesto necháme vykysnúť,

Posúch so šťavelom
Posúch so šťavelom
Zdroj: sylweliee
 
2.

šťaveľ zbavíme stopiek, umyjeme a nakrájame na prúžky. Na troche oleja a masla ho necháme spariť, až sa celkom zatiahne. Vznikne nám kaša.

3.

V miske vymiešame tvaroh s kyslou smotanou, pridáme vajce, vychladnutý šťaveľ a strúhaný syr, podľa potreby osolíme.

Posúch so šťavelom
Posúch so šťavelom
Zdroj: azetUser
4.

..cesto rozvaľkáme alebo vytiahneme na veľkosť plechu..rúru zapneme na 200 °C.

Posúch so šťavelom
Posúch so šťavelom
Zdroj: sylweliee
5.

Na cesto navrstvíme šóškovú plnku. Vrch pokvapkáme olivovým olejom a posypeme syrom. Necháme podkysnúť cca 10-15 minút a dáme do rúry.

Posúch so šťavelom
Posúch so šťavelom
Zdroj: sylweliee
6.

Pečieme cca 20 minút, treba sledovať. Je výborný, dobrú chuť! :)

Posúch so šťavelom
Posúch so šťavelom
Zdroj: sylweliee
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Aj Adele miluje tento slaný koláč od Jamieho Olivera
Aj Adele miluje tento slaný koláč od Jamieho Olivera: Vyskúšajte fantastický a zdravý Fish Pie
Kúsky lososa, hrášok, špenát a feta zapečené pod perinkou z chrumkavých zemiakov.
Cesnakové tyčinky s donair omáčkou
Báječné cesnakové tyčinky s netradičnou omáčkou zo salka: Táto kombinácia vás dostane
Ak máte chuť na niečo malé a radi experimentujete, tento recept je presne pre vás.
Quiche so slaninou
Quiche si vás získa
Koláč nemusí byť iba sladký. Quiche je slaný koláč, ktorý pochádza pôvodne z Nemecka. V súčasnej dobe je...
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Najlepšie recepty na legendárny podplamenník: Úžasne mäkký aj na druhý deň, stačí pridať túto surovinu,
Najlepšie recepty na legendárny podplamenník (podpecník): Úžasne mäkký aj na druhý deň, stačí pridať túto surovinu, rodina si ho nevie vynachváliť
Výborné recepty na tradičný podplamenník, ktorý určite vyskúšajte aj v novších prevedeniach. Toto sú naše...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...