Pridať recept

Pomarančový dezert

2
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
želatína potravinárska číra
2 tégliky
jogurt biely grécky
2 ks
pomaranč
100 ml
džús pomarančový
1 balíček
vanilkový cukor
opražené mandlové lupienky

postup

Svieži jogurtový dezert s pomarančom.

1.

Jogurty vymiešame s vanilkovým cukrom.

 
2.

Želatínu pripravíme podľa návodu. Nasypeme ju do horúcej (nie vriacej) vody. Dôkladne vymiešame, kým sa všetky kryštáliky úplne rozpustia.

3.

Pridáme do studeného jogurtu vymiešaného s vanilkovým cukrom a metličkou vyšľaháme hladký krém. Nalejeme do pohárov a odložíme do chladničky.

4.

Na pomarančovú želatínu použijeme horúci pomarančový džús. Keď začne želírovať, nalejeme ju do pohárov v tenkej vrstve na bielu jogurtovú vrstvu a opäť necháme v chladničke stuhnúť. Jednotlivé vrstvy môžeme striedať podľa vlastného vkusu, vždy však po dôkladnom stuhnutí.

5.

Nakoniec do pohárov navrstvíme na kúsky nakrájaný pomaranč, ktorý zalejeme bielym jogurtovým krémom a posypeme nasucho opraženými mandľovými plátkami. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať