Pridať recept

Špenátovo-hubové rizoto

3
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
dlhozrnná ryža
3 hrste
mladý špenát (listy)
1/2 liter
zeleninový vývar
1 hrnček
sušené, mrazené alebo čerstvé huby
soľ, postrúhaný syr, olej, máslo
1 ks
stredná cibuľa

postup

1.

Ako prvé si dáme variť ryžu. 

 
2.

Medzitým si očistíme a nadrobno nakrájame cibuľu a opražime na kocke másla s trochou oleja.

3.

Keď sa cibuľa opraží pridáme do nej hríby spolu so špenátom, zalejeme trochou vývaru a necháme podusiť za občasného miešania cca 10-15 min. kým sa špenát “nescvrkne”.

4.

Keď máme toto hotové pridáme do špenátu uvarenú ryžu, premiešavame a postupne prilievame vývar, aby bolo rizoto krémové. 

5.

Na záver môžeme osoliť a pridať nastrúhaný syr, premiešať. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...