Pridať recept

Zeleninovo-hubové rizoto podľa mňa

4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
basmati ryža
mrazená zelenina nakrájaná na kocky
mrazené alebo čerstvé huby
1 ČL
soľ, čierne korenie, kurkuma, karí, mletá sladká červená paprika
kocka masla

postup

1.

Ryžu si uvaríme klasicky. Ja varím ryžu tak, že premyjem ryžu aspoň 5 krát v letnej vode. Do ryže si nalejem vodu o 1 cm viac ako je ryže posolím. Keď sa ryža začne variť, vždy stlmím oheň, aby sa ryža uvarila vo vlastnej pare. 

 
2.

Na panvici si nechám roztopiť maslo. Do rozohriateho masla nasypem zmes zeleniny podľa vlastného výberu a mrazené huby pokiaľ nemám čerstvé. Zeleninu okorením zmesou korenia. Zeleninu opražím na miernom ohni do zmäknutia.

3.

Keď sú ryža aj zelenina hotové, zmiešam ich dokopy a hotovo. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...